Nycsentras

Blog over wonen

Wat waren de tuintrends in 2015? - Nycsentras

Wat waren de tuintrends in 2015?

augustus 24th, 2015

Nu de zomer op zijn einde begint te lopen, leek het ons een leuk idee om terug te blikken op de tuinmeubelen trends van dit jaar.

Rustgevende kleuren

Wat ons deze zomer onder andere is opgevallen, is dat met name het economisch herstel zijn weerslag lijkt te hebben op het kleurgebruik van de tuinmeubelen. Zo was het gebruik van rustgevende kleuren een echte trend van dit jaar.

Comfortabele tuinmeubelen wonnen terrein

Ook kozen veel mensen ervoor om hun tuin met lichtere kleuren aan te kleden. Denk hierbij aan lichtgekleurde tegels waarop meubels staan die voorzien zijn van zachte materialen. Blijkbaar waren veel mensen de harde tuinmeubelen zat en is de wens naar comfort toegenomen.

Dit is dan ook de reden dat de zogenoemde lounges tuinmeubelen nog steeds volop aanwezig zijn in de Nederlandse tuin. Echter, waar je vorig jaar loungeset had die zo laag waren dat je bijna op de grond zat, zo had je dit jaar banken die net even wat hoger zitten. Een prettige trend, omdat het nu ook gemakkelijker is om uit de tuinbank te klimmen.

TuintrendsMeest opvallende trend

De meest opvallende trend was toch wel dat tuintafels die voorzien zijn van een ingebouwde barbecue en tuintafels waarin je een parasol kunt bevestigen die waterdicht is populair zijn geworden.

Al met al is 2015 op het gebied van tuinmeubelen een mooi jaar geweest, met een aantal grote ontwikkelingen en een aantal subtiele veranderingen in de voorkeuren van de Nederlandse bevolking als het op tuinmeubelen aankomt.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*