Nycsentras

Blog over wonen

Terrasoverkappingen - Nycsentras

Terrasoverkappingen

juni 21st, 2015

Terrasoverkappingen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden onder de Nederlandse bevolking. Hierdoor zijn er tal van modellen en verschillende soorten terrasoverkappingen ontwikkeld die door vele aanbieders op de markt worden aangeboden. Voor de consument is het daardoor lastig om de juiste keuze te kunnen maken uit het enorme aanbod. In dit artikel bespreken we daarom diverse aandachtspunten die je goed kunt gebruiken wanneer je je gaat oriënteren op terrasoverkappingen.

Een terrasoverkapping plaatsen

Een terrasoverkapping kan je aan de woning vast bouwen, waardoor het een verlenging wordt van de woonkamer. Een andere optie is een vrijstaande constructie waarmee je een heuse buitenkamer maakt die midden in de tuin staat. De meeste mensen kiezen voor een terrasoverkapping die wordt vastgebouwd aan de woning, zodat er meer woonruimte ontstaat.

Wanneer je voor de versie kiest die aan het huis wordt vastgebouwd, besef dan dat de lichtinval in de woonkamer wat minder zal worden. Je kunt dit voorkomen door voor een glazen dak en glazen wanden te kiezen. Indien je geen wanden aan de constructie vast wilt maken, dan is een variant met een doek de ideale oplossing. Het doek kun je namelijk naar wens in- en uitschuiven. Hierdoor kan je op zonnige dagen een schaduwrijke plek creëren en op de bewolkte dagen kan je het scherm ingeklapt houden waardoor je maximaal daglicht in je woonkamer binnen krijgt.

Soorten constructies

In principe heb je de keuze uit een aluminium constructie of een houten versie.

Deze constructie is van aluminium gemaakt.

Aluminium overkappingen

Aluminiumconstructies zijn erg sterk en ogen modern. Bovendien kun je de constructie de kleur geven die je het beste bij de woning vindt passen. Daarnaast is het materiaal erg licht, waardoor het ook geschikt is voor woningen die het gewicht van een zwaar bouwwerk niet kunnen dragen.

Veranda-van-houtHouten overkappingen

Houten constructies zorgen voor een landelijke sfeer. Je hebt keuze uit diverse soorten hout waaronder lariks of eikenhout. Het mooie van een houten constructie is dat iedere houtsoort zijn eigen karaktereigenschappen heeft, waardoor je al snel een uniek bouwwerk in je tuin hebt staan. Bovendien zijn de constructies van hout vaak een stuk goedkoper dan de aluminium variant.

Accessoires en afwerking

Zeker bij de goedkopere constructies zijn het vaak de details die niet mooi zijn afgewerkt. Denk hierbij aan schroeven die niet dezelfde kleur hebben als de constructie, of verlichting die niet netjes in de staanders kan worden weggewerkt. Ga voor jezelf na of hier waarde aan hecht, anders is de kans groot dat je je achteraf aan bepaalde zaken zult gaan irriteren.

Accessoires, zoals zijwanden en screens halen veel dealers bij andere toeleveranciers. Op zich is dat niet erg, maar de kans dat de kleur van deze accessoires gelijk is aan de kleur van de constructie is minimaal. Wanneer je waarde hecht aan een nette afwerking, dan is dit een belangrijk punt om over na te denken.

Met name de leveranciers in het topsegment, zoals bijvoorbeeld Weinor bieden producten aan van hoogstaande kwaliteit met een nette afwerking. Hoewel de prijs van dit merk hoger ligt dan die van de gemiddelde constructie, is het de investering waard wanneer je veel waarde hecht aan een mooie afwerking en een hoge kwaliteit.

Garantieperiode

Een terrasoverkapping staat zeven dagen per week in weer en wind. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat er iets kapot gaat. Het is daarom belangrijk om na te gaan hoeveel jaar garantie je bij de aanschaf van jouw constructie krijgt. Een jaar of tien is heel gebruikelijk. Om je een idee te geven van de mogelijke problemen waar je in de loop der jaren tegenaan kunt lopen, zullen we enkele voorbeelden bespreken.

Kwaliteit van de coating

De coating die op het aluminiumframe is aangebracht kan op den duur zijn grip verliezen op de onderlaag. De kans hierop is het grootst wanneer de coating op een andere coatinglaag is aangebracht in plaats van op het frame zelf. Ook hebben kwalitatief slechte coatingen er een handje van om te verkleuren of zelfs los te laten terwijl ze wel op het frame zelf zijn aangebracht.

Kwaliteit van het aluminium

In sommige gevallen kunnen er kleine bolletjes in het aluminium komen. Dit heeft vaak te maken met een slechte kwaliteit aluminium. In dat geval zijn er diverse soorten materialen met elkaar vermengd, waardoor het frame niet voor 100% uit aluminium bestaat. Bij het opvragen van offertes is navraag naar de kwaliteit van het gebruikte aluminium daarom erg belangrijk.

Montage en monteurs

Een kwalitatief hoogstaande constructie kan een kortere levensduur hebben wanneer de montage verkeerd is uitgevoerd. Vraag dus bij de dealer of hij met geschoolde professionals werkt, of dat hij personeel heeft dat zo nu en dan een overkapping monteert.

We hopen dat gegeven tips over terrasoverkappingen je op weg kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Ga bij diverse dealers langs en vraag meerdere offertes aan voordat je een keuze maakt uit het grote aanbod van terrasoverkappingen.

PS. Meer tuinbenodigdheden vindt je bij www.ikwiltuinmeubelen.nl.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*