Nycsentras

Blog over wonen

Nieuwe meubels? Lees onze tips 2

december 23rd, 2015

Dit is het vervolg op de pagina Nieuwe meubels? Tips 1

Het binnenwerk

Een belangrijke mate van comfort wordt bepaald door het binnenwerk. Top kwaliteit is gewoon handwerk! Als er veren in het binnenwerk zitten, is het belangrijk te vragen hoe deze zijn opgebouwd. Hoeveel veren zitten erin en hoe zijn ze onderling met elkaar verbonden? De 8-weg verbonden veren zijn het allerbeste, maar de individuele veren moeten zelf ook al goed werk kunnen doen. Als het een kwaliteitsbank is, zullen er langdurige testen zijn uitgevoerd met verschillende soorten materialen stof en leer. Vraag de verkoper hierover uit. Je krijgt dan ook al direct een beeld van de kennis die de verkoper heeft.

Als je dan toch met hem in gesprek bent, vraag eens of de gebruikte materialen het FSC keurmerk hebben en het meubelstuk maatschappelijk verantwoord is geproduceerd.

Meubels-kopenHet zitcomfort

Vervolgens moet de bank natuurlijk lekker zitten! Dat wordt bepaald door de zithoogte, de diepte van de bank, de hellingshoek van het zitvlak en de hoogte en hellingshoek van de rugleuning. Met name het postuur is bepalend voor welke bank het beste bij je past. Heb je korte bovenbenen, dan wil je liever een ondiepere zit. Heb je korte onderbenen, dan wil je een relatief lage zithoogte. Heb je een lange rug, dan wil je het liefste een hoge rugleuning.

Het is belangrijk dat jij en je gezin plezier hebben van de bank, dus moet je ergens op zoek gaan naar een waar iedereen lekker in kan zitten. Lukt dat niet? Dan kun je overwegen niet een complete zithoek te nemen, maar verschillende banken en stoelen. Dat kun je het zo samenstellen, dat er voor iedereen een fijne zitplaats is! Nog een groot voordeel is, dat je niet alles in een keer hoeft te vervangen.

2de hands of koopjes

Nu noemden we al Marktplaats! Stel je wilt niet te veel geld uitgeven, maar je wilt wel een kwaliteitsbank kopen? Kijk dan ook eens op Marktplaats. Het wil niet zeggen dat alles dan 2de hands is, maar ook dat is iets dat zou je kunnen overwegen.

Ga wel altijd kijken bij de mensen thuis! Zodat je weet of het verstandig is eerst de bank te laten reinigen door een bedrijf, om er zeker van te zijn dat er geen luizen of ander ongedierte mee verhuist. Want, stel ze hebben huisdieren, dan is de kans groot dat er iets meekomt, wat je zeker niet wil! Maar buiten dat, kun je hele mooie meubels op de kop tikken voor weinig geld.