Nycsentras

Blog over wonen

Hoe verwijdert u een boomstronk - Nycsentras

Hoe verwijdert u een boomstronk

december 4th, 2015

Het verwijderen van een boomstronk is geen eenvoudige klus.Bijna iedereen heeft er wel een staan: een boom in de tuin. Zoals u waarschijnlijk weet, bloeit een boom niet heel het jaar en is het na een aantal jaar ook niet meer gunstig of mooi om deze boom in uw tuin te hebben. Daarom zaagt u deze boom af. Het probleem dat zich dan voordoet, is het feit dat er nog een boomstronk overblijft. Deze boomstronk is lastig te verwijderen, omdat de wortels tot diep in de grond reiken en het zand er zich tussen wurmt. Een professioneel bedrijf zoals boomstronkverwijderen.nl helpt u daarbij, maar het is ook mogelijk om de stronk zelf weg te halen. Hieronder leest u enkele mogelijkheden om uw ongewenste boomstronk te verwijderen.

Uitgraven

De eerste optie waar de meeste mensen aan denken is het zelf uitgraven van de stronk. Natuurlijk is dit een hels karwei, dat erg veel tijd en moeite kost, afhankelijk van de dikte en grootte van de stronk. Wat u hierbij het beste kunt gebruiken, is een bijl, een schop en wellicht een takkenzaag. De bijl en takkenzaag gebruikt u voor het verwijderen van de stevige wortels, zodat de stronk in zijn geheel vrijkomt. Daarna gebruikt u de schop om het stugge zand om de stronk heen weg te scheppen en de boomstronk los te wrikken. Let er daarbij goed op dat dit veel tijd kost en dus ook veel geduld vergt.

Verwijderen met een voertuig

Ook is het een mogelijkheid om de stronk te verwijderen met behulp van een (landbouw)voertuig, zoals een tractor of een SUV. Daar komt wel het een en ander bij kijken. De stronk moet niet te dik zijn, omdat het de auto misschien beschadigt, omdat hij niet sterk genoeg is. Daarnaast is het verstandig om na te gaan hoeveel wortels zich om de stronk genesteld hebben en hoe dik deze zijn. Ook dit kan het voertuig schade aanrichten. Tot slot let u op de diepte van de stronk en wortels. Als deze te diep in de grond liggen, is het geen optie voor het voertuig om deze taak te volbrengen.

Stobben- of stronkenfrees

Een stobbenfrees is een handig apparaat, dat men gebruikt om de boomstronk als het ware dood te maken. Dit behoudt de stronk er dus van om te gaan groeien en voorkomt verdere overlast. De machine zorgt ervoor dat de stronk verandert in houtsnippers tot 45 cm onder de grond. Dit is genoeg om in uw tuin bijvoorbeeld een terras aan te leggen.

Een stronkenfrees is in feite hetzelfde apparaat als de stobbenfrees. Het verschil zit hem in het feit dat mensen de machine onder verschillende namen herkennen. In het zuiden van het land kent men het bijvoorbeeld als een stronkenfrees.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*