Nycsentras

Blog over wonen

Geld verdienen met beleggen in huizen

Geld verdienen aan woningen

maart 14th, 2016

Hoewel de meeste mensen in hun woning ontspanning en aandacht voor hun gezin vinden, zijn er ook zat mensen die geld verdienen door werkzaam te zijn in een beroep dat met wonen te maken heeft. En vergis je niet, er zijn tegenwoordig ook aardig wat mensen die meerdere huizen bezitten. Dit is een antwoord op de alsmaar dalende spaarrente van de banken. Wanneer je namelijk nu nog een vermogensgroei wilt realiseren, dan is sparen in veel gevallen niet meer de juiste weg en zal je naar alternatieve mogelijkheden moeten zoeken. Een hiervan is dus het beleggen in huizen, ook wel het investeren in woningen, genoemd.

In woningen beleggen kan rendabel zijn, maar er zijn wel nogal wat zaken waarover je goed moet nadenken.Niet voor iedereen

Voordat je nu halsoverkop naar een makelaar toe rent om te kijken of er woningen zijn die je met een tweede hypotheek zou kunnen betalen, is het belangrijk om stil te staan bij de vraag of je wel de aangewezen persoon bent om te beleggen in huizen.

Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat huurders behoorlijk sterk in hun rechten staan en dat jij als verhuurder dus de nodige plichten tegenover de huurders hebt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld groot onderhoud aan de woningen waarvoor jij financieel op moet draaien. Ook kan het natuurlijk gebeuren dat de huizenprijzen instorten, waardoor je je geĆÆnvesteerde kapitaal deels ziet verdampen.

Tenslotte moet je je ook realiseren dat wanneer je je investering wilt verzilveren, dus het geld uit de investering wilt halen, je dat niet zomaar kunt doen. Je dient je huis dan te verkopen en zoals je weet kan dat in sommige gevallen behoorlijk lastig zijn.

Meer huizen bezitten, betekent ook de nodige fiscale gevolgen.Fiscale en juridische aspecten

Wanneer je een tweede woning koopt komen er ook de nodige fiscale aspecten op je af. Een juridisch adviseur kan je hierbij helpen en je van advies voorzien. Maar ook op juridisch vlak dien je de nodige zaken vast te leggen. Wat denk je bijvoorbeeld van een huurovereenkomst? En wat zijn de eerder genoemde rechten en plichten van huurder en verhuurder eigenlijk? Op dergelijke vragen kan je vaak zelf niet eenvoudig een antwoord vinden en zul je een deskundige moeten inschakelen.

Al met al kunnen we stellen dat het beleggen in woningen niet zomaar iets is wat je eventjes gaat doen. Je dient over behoorlijk wat zaken na te denken, de nodige kennis te vergaren en kapitaal vrij te maken om bijvoorbeeld woningen aan te kopen en op te knappen.

Geld verdienen met woningen door erin te investeren is dus absoluut mogelijk, maar het is niet zo eenvoudig als dat veel mensen denken. Weeg alle voor- en nadelen tegen elkaar af voordat je jezelf onnodig kopzorgen bezorgd!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*